Een duizendgatenpannekoek, een ramadansoepje, maar ook pepernoten ‘the healthy way’: het zijn zo maar wat succesrecepten van de Helmondse zussen Rachida & Najima die met hun vlogs over gezond eten tienduizenden trouwe fans op YouTube hebben weten te veroveren.

Drie jaar geleden uploaden de Healthy Sisters - de naam waarmee ze bekend zijn onder een enorme schare volgers op socialmediakanalen - hun eerste vlog en dat maakte ze tot de eerste Marokkaanse health- en lifestylebloggers van Nederland.

Zelf verklaren ze hun succes vooral door hun ‘what you see is what you get’ aanpak, geen opschmuk, geen glitter en glamour, en maar gewoon posten waar ze zin in hebben. Een fris geluid - mét hoofddoek - in al het vlog ‘geweld’ dat er als is over een gezond eten en leven. Met als missie: de traditionele Marokkaanse keuken een stukje gezonder te maken.

Weldadige eetcultuur

De zussen groeiden op in een traditioneel Marokkaans gezin met maar liefst 11 kinderen waar het altijd en overal om eten draaide. Hun moeder stond dan ook de hele dag in de keuken en er was altijd lekkers in huis.

En dat was ook meteen het probleem: er was altijd de worsteling met overgewicht tot de zussen een manier vonden om toch weerstand te kunnen bieden aan de weldadige eetcultuur waarin eten afslaan een absolute no go is en waar je gewicht juist symbool staat voor rijkdom en geluk. Samen vallen ze uiteindelijk meer dan 50 kilo af en de “Healthy Sisters” zijn geboren. Bekijk hier de vlogs:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.