Bijna een jaar geleden deed onderzoeksjournalist Karl Hammer een prangende oproep aan het publiek: wie breekt de code die de weg leidt naar Hitler’s verdwenen diamanten? Zijn verhaal triggert velen. Hammer wordt overspoeld met oplossingen. Tot op de dag van vandaag lijkt de schat zelf onvindbaar. Over de vermoedelijke vindplaats zijn de meningen verdeeld. 

Het document is opgesteld door een van Hitler’s hoogste ambtenaren, secretaris Martin Bormann. De tranen van de wolf, zoals de schat ook wel wordt genoemd, bestaat uit diamanten en goud. Het raadsel is verwerkt in een muziekpartituur, de Marsch Impromptu, en verwijst naar de plaats waar de schat verborgen zou zijn. De diamanten van Hitler zouden daar verborgen zijn om na de Tweede Wereldoorlog nieuwe paramilitaire acties van te kunnen financieren. 

Download

De Wereld Draait Door: 'De Tranen Van De Wolf

De diamanten van Hitler

De Wereld Draait Door: De schat van Hitler

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.