De president van Mexico blijkt bijna een derde van zijn afstudeerscriptie te hebben geplagieerd. Dat blijkt uit een artikel van één van Mexico’s meest vooraanstaande onderzoeksjournalisten

President Enrique Pena Nieto schreef in 1991 zijn scriptie met de titel 'Het Mexicaanse Presidentschap en Alvaro Obregon’. Van de 682 paragrafen zijn er 197 gejat, bijna éénderde van zijn hele scriptie dus.

De woordvoerder van de president zegt dat de president aan alle eisen heeft voldaan om af te studeren en heeft het niet over plagiaat maar over ‘style errors’. 

Het is niet de eerste keer dat de president onder vuur ligt. Eerder was hij in opspraak geraakt omdat zijn vrouw via een schimmige deal met de overheid een luxueus huis op de kop tikte voor een erg laag bedrag. 

Deze ‘casa blanca deal’ heeft er al voor gezorgd dat Nieto’s populariteit lager is dan ooit. Dit nieuws zal die populariteitscijfers niet omhoog gaan helpen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.