Tijdens de wekelijkse fitnesstraining voor leden van het kabinet voorafgaand aan de ministerraad heeft premier Rutte de polsmeniscus gescheurd van minister Knops van Binnenlandse Zaken. Het duo deed samen een bodycore-oefening.

Knops moest stil op zijn benen blijven staan terwijl Rutte aan zijn armen rukte. Op enig moment zette Rutte zo veel kracht waardoor er iets knapte in de pols van Knops. Na controle bleek zijn discus ook wel polsmeniscus genoemd gescheurd. Minister Knops loopt nu rond met een brace en moet over twee weken op controle.

Politiek commentator Joost Vullings en presentator Rik van de Westelaken geven een demonstratie van de sportoefening waarbij het misging voor de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp (EenVandaag/ NOS).

Samen fitnessen

Tijdens het eerste Paarse kabinet is de traditie ontstaan dat bewindspersonen op vrijdagochtend samen fitnessen. VVD-staatssecretaris van Sport Erica Terpstra nam midden jaren 90 het initiatief om samen de vrouwelijke minister en staatssecretarissen te gaan sporten.

De mannen konden niet achter blijven en begonnen ook op vrijdagochtend te sporten. Premier Wim Kok en de minister Hans Dijkstal (VVD) en Hans Wijers (D66) waren vaste deelnemers. Alleen de toenmalige minister van Financiën deed nooit mee onder het motto: 'Ik rook me fit.'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.