De linksradicalen van Syriza wonnen afgelopen zondag de verkiezingen in Griekenland. Deze week benoemde premier Alexis Tsipras zijn kabinet, met een opvallende keuze voor de nieuwe minister van Financiën: Yanis Varoufakis.

Volgens deze eurokritische hoogleraar Economie had Griekenland nooit tot de Europese Unie moeten toetreden. Ook ziet minister Varoufakis niets in de huidige besparingspolitiek. Het nieuwe kabinet kondigde woensdag dan ook al de afschaffing van eerdere bezuinigingsmaatregelen aan. 

Vanavond in EenVandaag een portret van minister Yanis Varoufakis en de koerswending van het Griekse kabinet. We spreken met Dirk Bezemer, econoom, geestverwant en collega van Varoufakis. Daarnaast journalist en econoom Mathijs Bouman en een goede vriend en econoom, de Australiër Steve Keene.

EenVandaag sprak Varoufakis eerder in een reportage in 2011. Kijk het item hieronder terug: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.