De politie in Brabant is op zoek naar een jonge vrouw die zich Lisa van Beek noemt. Lisa belt namelijk steeds naar 112 met bloedserieuze bommeldingen. Valse bommeldingen welteverstaan, maar alsnog veroorzaakt ze grote problemen met haar telefoontjes.

Op 15 mei belde ze zelfs twee keer met 112, om te melden dat er een bom lag op station Breda. Ontruiming volgde, het stationsgebied wordt afgezet en urenlang rijden er geen treinen. Later belt ze weer, onder een andere naam, met nog meer meldingen die tot inzet van de politie en hulpdiensten leiden. Op geen van de plaatsen die zij deelt worden bommen gevonden. Met Pinksteren belt ze weer: onder de naam 'Soeraja Bouzanbou'. Haar broer Hasan zou een terroristische aanslag gaan plegen.

Politie zet gesprekken online

De politie is dermate ongerust over het gedrag van de jonge vrouw dat zij de gesprekken met 112 online hebben gezet. Via Omroep Brabant wordt de vraag gesteld: wie herkent 'Lisa'? Ze belt met een Alcatel Onetouch of een Samsung SGH-x200, zo is inmiddels bekend. De politie hoopt dat iemand weet wie de vrouw is aan de hand van haar stem of de informatie van de gebruikte telefoons. 

De oproep wordt massaal gedeeld in Brabant en daarbuiten. Vooralsnog is 'Lisa' niet gevonden.