De medewerker van de politie die Tristan van der V. in 2008 een wapenvergunning verstrekte, zag mogelijk cruciale informatie over het hoofd vanwege een 'bulk aan werk', bericht de Volkskrant vandaag.

De betrokken ambtenaar kampte in die periode ook met ziekte, verklaarde hij bij de Rijksrecherche.

Had de medewerker de informatie over de psychische problemen van Der de V. wel gezien, dan had hij vermoedelijk geen wapenvergunning verleend. Met de vergunning kon Van der V. wapens aanschaffen. Die gebruikte hij later om een bloedbad aan te richten in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

Psychische problemen

Ook politiemedewerkers die in 2009 en 2010 oordeelden over de verlenging van de wapenvergunning, waren niet op de hoogte van de psychische problemen van Van der V. ,,Hier ben ik doodziek van'', verklaarde een van hen achteraf bij de Rijksrecherche.

In Radio EenVandaag een gesprek met emeritus-hoogleraar veiligheidskunde Ben Ale. Hij vindt het niet vreemd dat dit soort fouten voorkomen, in organisaties die steeds verder uitgekleed worden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.