De meerderheid van de Poolse bevolking is voor Europa, maar de jonge generatie verlangt steeds vaker naar een conservatief en streng gelovig Polen.

Pavel is een van hen. Hij hekelt Europa. Met de nationalistische beweging 'Alle Poolse Jongeren' organiseert hij op de dag dat Polen vijftien jaar lid is van de EU een demonstratie. "Het moet een voorbeeld zijn van hoe Europa eruit moet zien", zegt Pavel. Hij heeft zijn land de afgelopen jaren zien veranderen. "Vroeger zag je geen LHBTI-vlag in Polen, maar met de komst van de liberale burgemeester in Warschau wel. Ik vind het verschrikkelijk."

Video: Pavel wil dat Polen vertrekt uit de Europese Unie

Meer dan 70 procent van de Poolse bevolking is pro-Europa, maar de jonge generatie hunkert steeds meer naar een conservatief Polen. Pavel is lid van de extreem nationalistische beweging Alle Poolse Jongeren en wil dat het land de EU verlaat.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.