FLOOR BREMER - Er valt verder weinig over te zeggen. Behalve dat het hier nieuws is, of in iedergeval dat erover wordt gesproken. Paris Hilton komt met een tegenreactie op het spotje van John McCain waarin hij haar beroemdheidsstatus vergeleek met die van Barack Obama. Of eigenlijk andersom. Ik hoopte gisteren nog dat iedereen Paris zou laten voor wat ze was. Helaas. Paris staat vollop in de spotlight.

Het filmpje begint net als het 'celeb' spotje van McCain met de massa mensen in Berlijn. "He is the oldest celebrity in the world, like super old". Paris vertelt vervolgens dat ze 'hot' is, dat ze 'totally ready to lead' is, dat McCain een 'wrinkly white-haired guy' is en dat ze het witte huis roze wil verven. Ze ontvouwt ook nog haar energie beleid. Hier is het filmpje:

Het is betaald en bedacht door Funny or Die een internetsite die onder andere is opgericht door acteur Will Ferrell. De intentie is grappige filmpjes te maken, het liefst met bekende mensen in de hoofdrol. In juni sloten ze een contract af met HBO dus binnenkort zullen ze waarschijnlijjk ook op televisie te zien zijn. En natuurlijk........er zijn al t-shirts in de maak met Vote Paris.

Jeanne Moos van CNN deed onderzoek naar de achtergrond van de video: Paris deed het uit haar hoofd in slechts 4 takes:

Ariana Huffington, van de veel gelezen 'internetkrant 'The Huffington Post' kon er de grap niet van inzien. Ze noemde het vanmorgen in haar internet column 'the politics of nothing'. Deze columnist van de Boston Herald legde de energie plannen van Paris serieus onder de loep. Iets waarvan hij nooit gedacht had, dat hij dat nog eens zou doen.

Het is nu afwachten tot roddelbladenfavoriet Britney Spears, die ook in de celeb video van John McCain zat, met haar inmenging in de politieke arena komt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.