Ophef vanwege uitkeringen die het UWV doet. Het blijkt dat de uitkeringsinstantie mensen een vergoeding heeft gegeven om zich om te scholen tot ‘helderziende’, ‘spiritueel belconsulent’ of ‘hypnotiseur’. Het bericht veroorzaakt veel verbazing en verontwaardiging op twitter vandaag omdat mensen het meer (rare) hobby’s dan beroepen vinden.

In totaal blijken zeven mensen een vergoeding te hebben gekregen om zich te laten omscholen tot helderziende. Het gaat om een bedrag van maximaal duizend euro per persoon, dus hooguit zevenduizend euro belastinggeld in totaal. ,,Het kost meer om drie Kamervragen hierover te beantwoorden'', laat uitkeringsinstantie UWV in een reactie weten.

Ze vinden bovendien niks mis met de opleiding. ,,Het moet een sprongetje naar werk zijn, dat is hartstikke goed. Helderziende is geen verboden beroep, het wordt elke avond op televisie gedaan. Ik snap de discussie, maar er is niets verkeerd gegaan'', zegt een woordvoerder van het UWV. Hij wijst erop dat de opleiding tot helderziende officieel erkend is. Daarom is er geen reden om een vergoeding te weigeren.

CEO Twitter stapt op

1 van de hoogste bazen van Twitter, CEO Dick Costolo, stapt per 1 juli op. Hiermee is vrijwel de volledige top van het bedrijf in korte tijd vernieuwd. Mede oprichter Jack Dorsey wordt nu interim baas, tot er ene nieuwe kandidaat is gevonden.

Volgens bronnen zou hij het zat zijn om steeds maar verantwoording af te moeten leggen aan Wall Street over de achterblijvende groei. Hij wilde al langer vertrekken maar men haalde hem over eerst het nieuwe managementteam goed in te werken en te begeleiden en een strategie met ze uit te stippelen voor de komende periode.

Volgens analisten moet de situatie bij Twitter slechter zijn dan men naar buiten brengt, als de hele top wordt vervangen.

Op Wall Street lijkt men er blij mee: het aandeel ging meteen na het nieuws met 7% omhoog. Wat het gaat betekenen voor het platform zelf en de gebruikers ervan is niet bekend.

Costolo was 5 jaar Twitter CEO.

Politie Texas sluit ‘illegale’ limonadekraam van kinderen

Wat is er nu lekkerder met dit warme weer dan een koud glas limonade? In de VS zie je veel kinderen langs de weg limonade verkopen. Maar als het aan de Texaanse politie ligt, wordt daar paal en perk aan gesteld.

De zusjes Andria van 8, en Zoey Green, 7, wilden 100 dollar verdienen om hun vader te verrassen met een uitje naar Splash Kingdom, als vaderdagcadeau. Ze verkochten limonade voor 50 cent en popcorn voor een dollar, als je ze beide tegelijk kocht was het in totaal een dollar.

Geheim agent in opspraak na sexting tijdens Obama event

Ophef in Amerika vanwege een secret service medewerker die sexting berichten zou hebben verstuurd tijdens een event waar de First Lady bij aanwezig was. De beveiliger, die was ingezet om tassen te controleren bij de ingang, had op het event een vrouw ontmoet met wie hij diezelfde avond ging SMS-en. 

Volgens een woordvoerder klopt het dat daarbij pikante berichten werden verstuurd, maar gebeurde dit ‘over en weer’ en ‘buiten de officiële werktijd’. Ook zou de beveiliger niet rechtstreeks in contact staan met Michelle Obama en ging het slechts om 1 pikant bericht, rond 1 uur ‘s nachts. Desondanks is de medewerker toch op non-actief gesteld, want in het puriteinse Amerika is dit not done. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Een uur later (en 25 dollar verder) greep de politie echter in. Ze hadden geen verkoopvergunning en daarom kregen de zusjes een boete van 150 dollar. Ook werd er nog gedreigd met een extra boete wegens het niet naleven van de voedsel- en warenwet. De moeder is woest, de kinderen waarschijnijk iets minder ondernemend dan eerst. Of vader nog wordt meegenomen naar het zwemparadijs, is niet bekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.