Slechts enkele uren na de ramp stonden hele privélevens van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Tripoli al op internet en in de kranten. Via Google, Hyves en Facebook is deze informatie via een muisklik beschikbaar. Uit veel hoeken wordt boos en verontwaardigd gereageerd op het gebruik van de foto's, verhalen en filmpjes in de media. Vanavond in EenVandaag: waar ligt de grens als het gaat over publicatie van informatie van sociale netwerken van slachtoffers? We spreken met slachtofferhulp en met Henri Beunders, hoogleraar op het gebied van media.

De Telegraaf is erin geslaagd om via een hulpverlener te spreken met Ruben, de enige overlevende van deze ramp. Over deze actie van de krant wordt met afschuw gesproken. De krant publiceerde vandaag een kort interview met de jongen.

Ophef rond publicaties over slachtoffers vliegramp

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.