Veel ophef vandaag over het salaris van 3FM DJ Giel Beelen. De Telegraaf onthult vandaag dat niet Matthijs van Nieuwkerk of Paul de Leeuw, maar Giel Beelen de meest verdienende NPO presentator is. Voor zijn onlangs gestopte ochtendshow verdiende hij het afgelopen jaar 565.000 euro. 

De radio-dj gaat vanaf januari op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond radio maken voor de zender en zou daarvoor hetzelfde bedrag krijgen. ‘Een riant salaris voor een weekendbaantje’ schrijft de Telegraaf.

Dit bedrag wordt toch verlaagd. Dat blijkt uit een verklaring die omroep BNN-VARA inmiddels heeft gegeven. BNN-VARA zegt dat bij veranderende werkzaamheden het inkomen zo snel mogelijk wordt aangepast. De suggestie in De Telegraaf dat dat pas na 2018 zal gebeuren zou onjuist zijn.

Het artikel in de Telegraaf heeft voor commotie gezorgd bij Tweede Kamerleden. De Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Sander Dekker over het topsalaris van Beelen. PvdA'ers John Kerstens en Mohammed Mohandis stellen voor dat alle medewerkers in de publieke- en semi-publieke sector onder de wettelijke norm gaan vallen die nu ook geldt voor topfunctionarissen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.