Dorito’s is bezig met een nieuwe chipsvariant: de ‘vrouwvriendelijke chips’. Feministen zijn not amused. Volgens de fabrikant zouden vrouwen ook graag net als mannen graag de chips uit de zak graaien, hardop tussen hun kiezen laten kraken, daarna hun vingers aflikken en dan de kleine laatste kruimelrestjes rechtstreeks vanuit de zak in hun mond willen gieten, maar doen ze dat niet. Omdat ze vrouw zijn.

En dus gaan ze nu vrouwvriendelijke chips maken. Chips die niet zo hard kraakt, waarbij je niet je vingers af hoeft te likken en verpakt in een speciaal schattig doosje dat in je handtas past.

Stunt bedacht door marketingmannen

Belachelijk, vinden Britse feministen. Een woordvoerster van de Women’s Equality Party laat de Sun weten: ‘Bedrijven die dit soort vermoeiende stereotyperingen doorvoeren zullen hun grootste klanten verliezen, namelijk de vrouwen”.

“Het idee om productverpakkingen kleiner te maken voor vrouwen, om ze vervolgens zonder twijfel voor dezelfde prijs te verkopen, is net zo oud als de marketingmannen die dit verzinnen”.