Wereldwijd werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken stelde vanochtend dat de slachtoffers uit meer dan veertig verschillende landen komen en dat de identificatie moeizaam verloopt. Vandaag kregen de slachtoffers langzaamaan een gezicht.

De eerste was de Peruaanse moeder van twee, Adelma Ruiz. Haar foto’s gingen de wereld over. Ook verschijnen talloze oproepen van bezorgde familie en vrienden op sociale media. Op twitter worden velen foto’s gedeeld van mensen die gisteren op de plekken van de aanslagen waren en van wie sindsdien niet meer gehoord is. Op Facebook is er een speciale pagina waar vermiste personen op worden weergegeven. Verschillende mensen zijn op deze manier getraceerd. 

Ook staan er Nederlanders tussen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bevestigd dat twee Nederlanders vermist worden. Alexander en Sascha Pinczowski, broer en zus, afkomstig uit Limburg. Hun familie plaatste gisteravond deze oproep op FaceBook. 

Ze vragen mensen contact op te nemen als ze iets weten over de twee en het bericht te delen.