James Bond zou zomaar eens Jane Bond kunnen worden. #NextBond is trending en internationale media speculeren druk over een vrouwelijke James.

Zelfs de kersverse burgemeester van Londen Sadiq Khan mengt zich in de zaak. Hij vindt dat de Bondfilms de moderne wereld moeten vertegenwoordigen.

Rondom de laatste Bond film Spectre deed Daniel Craig die opzienbarende uitspraak dat hij liever zijn polsen door zou snijden dan dat hij in een nieuwe Bondfilm zou willen spelen. In verschillende media wordt geopperd dat hij nu definitief 88 miljoen euro voor nog twee Bondfilms afslaat. Craig ziet zelf overigens ook een vrouwelijke Bond wel zitten.

X-Files actrice Gillian Anderson twitterde deze foto van zichzelf en dat werd gigantisch opgepakt. 

Maar ook de Indiase actrice Priyanka Chopra heeft laten weten Bond te willen spelen. De Britse krant The Independent maakt zoals vele andere media vast een voorselectie voor de filmbazen. Zij noemen onder andere Kate Winslet en Emily Blunt. Ook worden de nodige voorzetjes gedaan voor wie The Bond Boy moet gaan spelen.

Er worden ook mannelijke kandidaten genoemd. Zo wordt Idris Elba wordt al tijden genoemd als de donkere opvolger van Bond.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.