Het nieuwe reality-programma van RTL zorgt voor ophef op sociale media. Het programma zou ongepast zijn in een tijd waarin talloze mensen omkomen op de Middellandse Zee, in hun vlucht naar Europa.

De link met de massale toestroom van vluchtelingen die in gammele bootjes een levensgevaarlijke tocht wagen wordt alom gelegd. In ‘The Raft’ moeten twee kandidaten vijf dagen zien te overleven in een rubberbootje op de Caribische zee. 

Het rumoer kwam vanmorgen met name op gang nadat Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vanmorgen aangaf dat ze de opzet het programma vind grenzen aan het smakeloze.

Een Amerikaanse versie wordt al uitgezonden op National Geographic. Het concept is dan ook niet nieuw. Maar dat weerhoud mensen er niet van hun onvrede te uitten over het format.

Het is een discussie die vaker wordt gevoerd, wanneer nieuwe formats de kop opsteken. Eerder ontstond enorm veel ophef over het ‘pestprogramma’ De Gouden Kooi en toen bleek dat het Vumc met Eyeworks verborgen camera’s op de spoedeisende hulp had opgehangen was de storm van kritiek op ’24 uur tussen leven en dood’ hevig. De vraag is dan ook of ‘The Raft’ wederom zo’n storm zal ontketenen, of dat het er een in een glas water zal blijken te zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.