’Koningin roept alle staf bijeen, voor hoogst ongebruikelijke meeting’ kopte The Daily Mail afgelopen nacht. Het leverde meteen een enorme piek in het aantal berichten op Twitter over dit onderwerp. 

Internetspecialist Henk van Es liet zien dat wereldwijd mensen wakker wakker bleven om het nieuws te volgen.

Want misschien zou The Queen wel aftreden? Of misschien was ze wel overleden? Deze Twitteraar beweerde dat de vlag op het Buckingham Palace halfstok hing. Nou daar klopte helemaal niks van, al was het maar omdat deze vlag helemaal niet wordt gevoerd als de koningin aanwezig is.

Op social media werden meteen veel grappen gemaakt over prins Charles die misschien wel hoopte dat hij nu eindelijk eens koning zou worden. De krant The Sun maakte nog een pijnlijke fout en publiceerden per ongeluk al een necrologie van prins Phillip. Maar die is met zijn 95 jaar dus nog springlevend.

Maar het ging wel over prins Philip: Buckingham Palace kondigde zijn pensioen aan. Al met al vat de titel van een stuk van Shakespeare de dag goed samen: ‘Much ado about nothing’ - oftewel ‘veel gedoe om niks!’ Veel mensen het wel heel jammer dat prins Phillip uit het openbaar verdwijnt. Want zijn humor maakt hem enorm populair.