Na dagen van discussie over de prestaties van Nederlandse sporters in Rio en de weinige medailles die dit opleverde, lijkt het tij nu gekeerd.

Zojuist won openwaterzwemmer Ferry Weertman een gouden plak, op hetzelfde onderdeel als waar gisteren zwemster Sharon van Rouwendaal het goud pakte. 

Gisteren was een goede dag voor de Nederlandse equipe. Turnster Sanne Wevers won een historische goud turnmedaille op de balk. Op Twitter werd massaal gereageerd op deze overwinning. 

Maar het ging niet alleen over de prestatie van Wevers, want ook het live-verslag van NOS-commentator Hans van Zetten werd veel besproken. Van Zetten was vroeger zelf turner en is ook bondscoach geweest van het damesturnteam. En hij weet als geen ander de kijker mee te nemen in de wedstrijd door een combinatie van kennis en passie voor de sport.

En dat wordt gewaardeerd. Zo twittert iemand: “Ik wil graag Hans van Zetten bij de Eredivisie, in de Champions League, bij Heel Holland Bakt en bij Boer zoekt vrouw.”

Ook tijdens de vorige Olympische Spelen in Londen in 2012 was Van Zetten al onderwerp van gesprek tijdens de finale oefening van Epke Zonderland:

Van Zetten ontpopt zich nu dus als een van Nederlands populairste sportcommentatoren. Dit is goed nieuws, want er kwam al eerder behoorlijk wat kritiek op het commentaar tijdens en na de verloren finales van Dafne Schippers en Ranomi Kromowidjodjo. Velen vonden dat beide sporters te negatief werden benaderd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.