Jan Peter Balkenende heeft tijdens zijn periode als premier bier laten binnensmokkelen in het paleis van een emir in een alcoholarme oliestaat. Omroep West maakte dit gisteravond bekend. Alle kranten en nieuwssites namen het vandaag over.Oud-premier Balkenende liet alcohol binnensmokkelen in paleis emir https://t.co/zjOqfZEbAh pic.twitter.com/47nAJVHA8e— Omroep West (@omroepwest) 17 februari 2016

Het bier zat verstopt in een koffertje van hulporganisatie Rode Kruis. Een medewerker van de ambassade kwam ermee langs de wacht door te zeggen dat het ‘medicine for the prime minister’ was.

Balkenende deelde deze anekdote gisteren tijdens een lezing over creativiteit. Hij gebruikte de biersmokkel als voorbeeld.

Waar gaat het over vandaag op internet en sociale media, in de kranten en op radio en tv? EenVandaag selecteert elke werkdag uit die stroom feiten, beelden en meningen de belangrijkste Nieuwstrend.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.