De nabestaanden van de vermoorde vastgoedhandelaar Endstra willen advocaat Bram Moszkowicz wegens belangenverstrengeling verbieden nog langer op te treden als advocaat van Willem Holleeder. Raadsman Moszkowicz zit in het nauw. EénVandaag spreekt hierover met zijn advocaat, Gerard Spong, en met strafrechtspecialist Geert-Jan Knoops.

Vanuit het kantoor van advocaat Bram Moszkowicz zijn stukken gelekt naar de media om een toenmalige cliënt, de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra, zwart te maken. Dat blijkt uit onderzoek van de rijksrecherche, zo bevestigt de advocaat van de nabestaanden van Endstra, Hans Koets, vrijdag.Koets heeft deze en andere informatie gebruikt in een klacht die hij donderdag namens de erven Endstra heeft ingediend tegen Moszkowicz bij de deken van de Orde van Advocaten. Moszkowicz zelf wil nog geen commentaar geven. Wel heeft hij tot nu toe altijd nadrukkelijk dergelijke beschuldigingen ontkend.De nabestaanden van Endstra willen dat de Amsterdamse Orde van Advocaten Moszkowicz gaat verbieden om nog als raadsman van de vermoedelijke afperser van Endstra, Willem Holleeder, op te treden. Zij vinden dat de advocaat niet voor Holleeder kan werken omdat hij ook de belangen van 'het slachtoffer' Endstra heeft verdedigd. Daardoor is er sprake van een ongewenste belangenverstrengeling, vinden de nabestaanden.De deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam sprak al eerder met Moszkowicz over zijn dubbelrol. Het ging volgens de deken niet alleen om tegenstrijdige belangen, maar ook om het beginsel van de geheimhouding. Moszkowicz mag niet ter verdediging van Holleeder uit de school klappen over zaken waarvan hij als vertrouwensman van Endstra heeft kennisgenomen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.