In januari dit jaar besloot de aan een rolstoel gebonden Miranda Luiken zich aan te melden bij Popkoor Prestige in Assen. Volgens het koor mocht zij niet mee doen omdat ze moest kunnen staan. Discriminatie, oordeelde het College voor de Rechten van de Mens.

In 2011 belandde Miranda Luiken uit Assen in een rolstoel. Na een chemo behandeling vanwege borstkanker kreeg zij een beroerte en raakte de linkerhelft van haar lichaam deels verlamd. Een volledige arbeidsongeschiktheidsverklaring volgde en sindsdien zit zij thuis.

Bij wijze van ontspanning besloot Luiken zich aan te melden bij Popkoor Prestige in Assen. Na een geslaagde proefles volgde een email van het koor: deelname was uitgesloten voor Luiken omdat leden moeten kunnen staan. Op aanraden van een vriendin, besloot Luiken het er niet bij te laten zitten.Via het discriminatiepunt Drenthe belandde de zaak bij het College voor de Rechten van de Mens. Die gaf haar gelijk. De uitspraak heeft verder geen gevolgen voor het Popkoor.

Bij Radio EenVandaag vertelt Luiken hoe ze het heeft ervaren.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.