De politie kan het aantal oplichtingsgevallen via internet nauwelijks meer bijbenen en dus neemt Marktplaats nu zelf maatregelen. Zij maken het mogelijk dat de verkoper van een artikel pas zijn of haar geld krijgt zodra het pakket in goede orde bij de koper is ontvangen. Dit gebeurt door geld eerst naar een derdenrekening over te laten maken, die pas uitkeert bij akkoord van de koper. Dus als er een baksteen in de doos zit in plaats van de bestelde laptop krijg je het geld voortaan terug.

Voor deze ‘Gelijk Oversteken’ dienst moet wel extra betaald worden, namelijk twee procent van het aankoopbedrag, aldus NU.nl. In hoeverre er rekening wordt gehouden met mensen die zeggen dat het pakket niet goed is aangekomen terwijl dat wel zo is, en op die manier dus de boel gaan flessen, is niet bekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.