Een opvallende retweet: Marcel de Graaff, de leider van de PVV in Europa, retweette vanmorgen de tekst “Dood aan Moslims”, en verwijderde die vervolgens na enkele minuten. Toonde hij zijn ware gezicht of was dit een vergissing? 

Ene Fidelio tweette: 'Peiling: 4 op 5 Palestijnen vindt dat Joden doodsteken of doodrijden legaal 'verzet' is (…) Dood aan Moslims' En De Graaff retweette dat op zijn eigen tijdlijn.

Nu is een retweet niet per definitie een eigen mening. Maar is het handig om als politicus dergelijke radicale opvattingen in de eigen tijdlijn te willen? Radio EenVandaag belde De Graaff op voor een verklaring. Inmiddels heeft De Graaff de retweet weggehaald.

Hij had er namelijk snel spijt van. 'Dit was natuurlijk niet handig, het was absoluut een fout. Ik zie het overigens niet als een doodsbedreiging, zo kijk ik er niet tegenaan.' 

D66-leider Alexander Pechtold constateert dat De Graaff 'met een paar omslagen' erkent dat hij fout zat. 'Dat hij er binnen een minuut achter komt dat hij fout zat, is relatief snel voor een PVV'er', aldus Pechtold.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.