Het eten van magere zuivelproducten vergoot de kans op Parkinson, blijkt uit een nieuwe studie van Harvard University’s Chan School of Public Health. Wie dagelijks 3 ker of vaker een mager zuivelproduct eet heeft een hogere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson dan mensen die dat niet doen.

Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 48.000 mannen 80.000 vrouwen gedurende een periode van 25 jaar. Aan het eind van de looptijd van het onderzoek hadden meer dan 1000 mensen Parkinson gekregen. Hieruit bleek dat mensen die drie keer per dag of vaker een mager zuivelproduct aten 34% meer kans hadden op Parkinson dan de mensen die gewone, vettere zuivelproducten gebruikten.

Waardoor magere zuivel de ziekte kan triggeren moet nog verder worden onderzocht. En of je nu echt helemaal moet stoppen met magere zuivel is maar de vraag, want de onderzoekers geven zelf toe dat van de meer dan 5000 mensen in hun onderzoek die 3 keer of vaker magere zuivel per dag namen, slechts 1% Parkinson kreeg.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.