Ondanks de aanslag die het hart van Londen gisteren raakte, lijken de Londenaren vastbesloten om onverstoorbaar hun leven voort te zetten. Ook het Britse parlement dat gisteren het doelwit was van de aanslag is open, en de parlementariërs debatteren met Premier May over de aanslag.

Woensdagmiddag reed een auto op de voetgangers op Westminster Bridge in, waarna de bestuurder uitstapte en probeerde het Britse parlementsgebouw binnen te komen. Hij werd tegengehouden door een politieagent die hij neerstak. De dader werd neergeschoten en de politieagent overleed aan zijn verwondingen. In totaal vielen er 4 gewonden inclusief de dader. 40 mensen zijn gewond geraakt onder wie enkelen ernstig.

Ondanks de shock lijken de Britten vooral te willen focussen op de positieve punten. Staatssecretaris Tobias Ellwood wordt alom geprezen omdat hij politieagent Keith Palmer probeerde te reanimeren. Ellwood verloor zelf zijn broer bij de bomaanslag op Bali in 2002. Ook Keith Palmer en andere hulpverleners krijgen alle lof voor hun onbaatzuchtigheid; ze handelden volgens velen zonder zich eerst te bekommeren om hun eigen lot.

Met de hashtag #Wearenotafraid op Twitter willen Londenaren laten blijken dat de terroristen niet gewonnen hebben. 

In EenVandaag een gesprek met Mohamed Elshimi, terrorisme-onderzoeker van het Royal United Services Institute in Londen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.