Libië beëindigt per direct alle militaire operaties in het land. Dat zegt de minister van Buitenlandse Zaken Moussa Koussa. De minister liet weten dat Libië hiertoe had besloten om zo haar burgers te beschermen. Het besluit van Libië komt naar aanleiding van een resolutie die gisterenavond werd aangenomen door de Veiligheidsraad van de VN. Deze resolutie maakt het instellen van een no-flyzone boven het Noord-Afrikaanse land en ingrijpen met militaire middelen om de burgers van Libië te beschermen mogelijk. Vanavond in EenVandaag een verslag vanuit Tripoli.

Die eerste eis van de resolutie is een staakt-het-vuren. Met het direct beëindigen van alle militaire operaties geeft de Libische overheid hier gehoor aan. Maar medische bronnen in de Libische stad Misurata meldden aan de Arabische nieuwszender al-Arabiya dat de bombardementen door gaan. Volgens de bronnen zijn nog zeker 25 mensen omgekomen door bombardementen ondanks de afkondiging van een wapenstilstand door het regime van Kadhaffi.

Ook persbureau Reuters meldt op basis van een arts in de stad dat de bombardementen worden voortgezet. Deze bron sprak ook van zeker 25 doden.

 

Libië kondigt staakt het vuren af

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.