Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau gaat het goed met Nederland. Uit het vandaag verschenen rapport blijkt dat we steeds hoger opgeleid zijn, langer leven en ons leven ook steeds hoger cijfer geven: gemiddeld een 7,8.

Volgens een ander internationaal rapport staat Nederland zelfs op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld. 

Kloof tussen arm en rijk

Op sociale media komen verbaasde reacties voorbij van mensen die zich niet herkennen in de uitkomsten van het rapport.  Hoe kan dat ontevreden gevoel nu zo in contrast staan met de uitkomsten van dat rapport? Dat zou kunnen komen doordat vooral de positieve uitkomsten van het rapport belicht worden. En dat terwijl niet alles goed gaat. Zo is de armoede bijvoorbeeld gestegen. En daarmee ook de kloof vergroot tussen rijken en armen. Maar ook tussen gezonden en zieken en hoger en lager opgeleiden is een steeds groter verschil. 

Nederland tevreden, Twitteraar niet

Nederland tevreden, twitteraar niet, kopt het Reformatorisch Dagblad vandaag. Op sociale media laat men zich regelmatig negatief uit over het geluk in Nederland. Deze geluiden vinden dan ook een weerslag in traditionele media. En wat ook opvallend is, is hoe de verschillende media over het rapport berichten. De meeste media brengen de positieve uitkomsten, maar bijvoorbeeld Geenstijl en de Telegraaf zoomen in op de negatieve punten in het rapport. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.