Regelmatig duiken er verhalen op over malafide uitzendbureaus. Ze betalen de - vaak Oost-Europese - werknemers te weinig salaris, overtreden de CAO-regels en zorgen voor slechte huisvesting. Om de goede bureaus van de slechte te scheiden is er een keurmerk.

Maar dat is volgens vakbonden zo lek als een mandje. Grote uitzendbureaus die het keurmerk al jarenlang voeren, ontduiken volgens de bonden structureel wet- en regelgeving.

EenVandaag spreekt met vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, gedupeerde uitzendkrachten en de instantie die verantwoordelijk is voor de keuring.

Download

Download

update
clock 31-10-2013 12:21

Verklaring Worksupport

Wij hebben met verbazing de uitzending van EenVandaag van woensdag 30 oktober gevolgd. De heer Metza heeft nooit gebruik gemaakt van onze huisvesting en heeft vanaf het begin eigen huisvesting gehad. In 2012 en 2013  is er aan de heer Metza – naast het loon – in totaal meer dan 7.500,= euro uitsluitend aan toeslagen betaalt. Op 1 oktober hebben wij een brief gestuurd naar de FNV met een uitleg over de beëindiging van het contract voor bepaalde tijd en de gewerkte weken van de heer Metza. Wij hebben daarop geen reactie ontvangen. Wij betreuren het dat de FNV meent via de televisie met ons te moeten communiceren. Wij houden ons beschikbaar voor uitleg en toelichting en gaan graag in gesprek met de FNV.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.