In het vissersdorp Katwijk aan Zee leven de inwoners mee met het lot van de bemanning van de verdwenen visserskotter. Het schip, de Z-85 Morgenster, verdween gisterenmiddag van de radar met twee Urkers aan boord.

Het bevond zich in het Kanaal, 20 mijl uit de kust van Dover. Er is de hele avond en nacht gezocht met drie helikopters, twee reddingsboten en een politievaartuig. Naast de twee Urkers waren er een Belg en een Portugees aan boord. Vandaag wordt de zoekactie voortgezet, onder meer door andere kotters die in de buurt aan het vissen waren.

Hoop

De Nederlandse Kustwacht vermoedt dat het schip is gezonken. Bij de huidige watertemperatuur van 9 graden kunnen drenkelingen maar twee uur overleven. In Katwijk hopen ze toch op een goede afloop. Verslaggever Joris Kreugel ging naar het monument voor omgekomen zeelieden aan de Katwijkse boulevard.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.