Dat het leven soms minder mooi is dan men je op Instagram wil laten geloven, bewijst de 26-jarige Amerikaanse Lissette Calveiro. Op haar 23e verhuisde ze van Miami naar New York en leefde daar naar eigen zeggen de 'Sex and the City-dream'. Dat leventje deelde ze naar hartelust op Instagram en dat leverde haar in rap tempo veel volgers op. Nu blijkt dat dat zijn prijs had.

Het leven dat Calveiro 'moest leiden' bracht een bepaalde druk met zich mee, vertrouwt ze de New York Post toe. Ze ging puur voor de foto’s eten op de hipste en vaak ook duurste plekken van de stad en kocht nieuwe outfits om er perfect uit te zien. Het bedrijf waar ze stage liep, betaalde alleen een reiskostenvergoeding en dus leefde ze van haar spaargeld, dat er rap doorheen ging. Ze is nu terug in Miami en heeft inmiddels een fulltime baan als publiciste, maar nog steeds heeft ze door haar Instagram-leven een schuld van 10.000 dollar. 

"Ik leefde boven mijn standaard", zegt ze nu. "Ik leefde een leugen." Ze maakte elke maand reisjes die ze niet kon betalen en kocht dure designertassen om haar volgers te laten zien. Ook mochten haar volgers haar nooit twee keer in dezelfde outfit zien. Inmiddels is ze tot inkeer gekomen en waarschuwt ze anderen om niet alleen te leven en geld uit te geven voor je Instagram-account.