Een foto van twee zoenende mannen gaat veel volgers van SuitSupply op Instagram te ver. Na het plaatsen van de foto verloor het bedrijf meteen enkele duizenden volgers, schrijft NRC. Volgens SuitSupply zelf zijn ze inmiddels al meer dan 10.000 volgers verloren.

Volgens de baas van het bedrijf, Fokke de Jong, gaat de campagne net als altijd over 'de aantrekkingskracht tussen mensen'. Alleen: dat die mensen dit keer van hetzelfde geslacht zijn is blijkbaar veel klanten een stap te ver. Toch is de Jong niet van plan de campage stop te zetten. Sterker nog; in alle bijna 100 winkels in 22 landen zullen de foto’s te zien zijn. Behalve in de winkels in Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten, want dat zou directe sluiting betekenen, aldus De Jong in het NRC.

Marketingstunt

Een goeie marketingstunt? Volgens de Jong niet per se: "Het feit dat er een debat over ontstaat, maakt het relevant. Onze verkoop gaat voorlopig ook niet omhoog, als ik het zo zie aan de reacties." En de reactie liegen er inderdaad niet om. Sommigen zijn ronduit homofoob, anderen zien het als homo-propaganda: “Niet iedereen hoeft gay te zijn” of “dit is walgelijk” en regelmatig een simpel: “unfollowing”. 

De beschuldiging dat ze homo-emancipatie misbruiken om er geld aan te verdienen wijst De Jong resoluut van de hand. "Onzin. Als je iets maatschappelijk aanstipt in reclame, betekent dat nog niet dat je er misbruik van maakt."