“Als de politiek in Den Haag stopt, start de Tour”, zegt politiek commentator en wielrensportliefhebber Joost Vullings (AVROTROS). Samen met sportjournalist Mart Smeets en Martijn Hendriks (NOS) gaat hij deze Tour de France de podcast De Kopgroep verzorgen op NPO Radio 1. “Binnen tien minuten weet je genoeg om bij de koffieautomaat indruk te maken op je collega’s.” 

Beluister de podcast van Mart Smeets, Joost Vullings en Martijn Hendriks:

De Kopgroep praat de luisteraar elke ochtend bij over de etappe van de dag. “Je hoort welke favorieten gaan voor de dagzege, een prachtige anekdote uit de rijke ervaring van Mart Smeets en we peilen de sfeer in het peloton”, aldus Vullings. 

Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tour-karavaan. 

Wielrennen is net politiek, maar dan heroïscher 

Joost Vullings noemt de Tour 'politiek op dunne bandjes': “Een harde strijd tussen kopmannen, ploegenspel, valpartijen, winst, verlies en vals spelen. Alleen is wielrennen veel heroïscher.”  

De podcast staat dagelijks rond 11:00 uur online op nporadio1.nl/podcast. Beluister nu alfvering 1: De Aftrap op de website of via iTunes.

info
clock 06-07-2018 08:25

Hoe beluister je de podcast? 

De podcast wordt dagelijks op www.nporadio1.nl/podcasts geplaatst. Daar zijn meerdere podcast te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien. Daarmee kan de podcast worden afgespeeld op de website. 

Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Of u kunt zich abonneren in de App Store van Apple.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.