Nooit meer bonnetjes trekken en lang in de rij staan om een verhuizing, geboorte, huwelijk of overlijden door te geven. In 100 gemeenten kun je dat vanaf dit jaar gewoon vanaf de bank regelen met je telefoon of tablet. Softwarebedrijf Pink Roccade maakte een Burgerzaken-app die de communicatie met de overheid een stuk makkelijker moet maken.

Maar waarom moeten we eigenlijk nog naar het loket om burgerzaken te regelen? Waarom kunnen we niet gewoon thuis op de luie stoel ons nieuwe paspoort aanvragen?

Bij ons in de studio econoom en ICT-ondernemer Rene Veldwijk. Hij zat ook in de Kamercommissie over de ICT-problemen bij de overheid. Verslaggever Joris Kreugel ging richting gemeentehuis om mensen te vragen wat ze van de nieuwe app vinden.

Lammert de Bruin is benieuwd of jij de app gebruiken, of ga je liever naar het gemeentehuis? Of misschien heb je weleens eens iets hilarisch of opvallends meegemaakt bij de afdeling burgerzaken, dat horen we ook graag van je.

In de rubriek In het nieuws op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.