Hoe zit jij in een vliegtuig? Samen geknepen billen of doet het je niet veel? Het volgende veelgedeelde nieuws is voor mensen met vliegangst een ware nachtmerrie. Het betreft een filmpje over een horrorvlucht, waarbij een vliegtuig met 145 passagiers tijdens de reis ineens 7 kilometer naar beneden zakt.

7 kilometer, dan was ongeveer tweederde van de totale vlieghoogte van het vliegtuig. Het betrof een vlucht van Airasia van het Australische Perth naar Bali. Vanwege een technisch mankement viel de druk in de kabine weg en kwamen de zuurstofmaskers tevoorschijn.

Veel passagiers dachten dat hun laatste moment was aan gebroken. Nu denk je wellicht: in geval van crisis zijn de stewardessen er om de kalmte te bewaren, maar niets blijkt minder waar. Volgens een getuigerenden de stewardessen gillend door de gangpaden, wat de ervaring nog traumatischer maakte voor de passagiers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.