Maandagmiddag is horecamagnaat Sjoerd Kooistra dood gevonden in zijn villa in Ubbergen. De politie kan nog niet zeggen of Kooistra door een misdrijf om het leven is gekomen. EenVandaag spreekt met oud zakenrelatie Ton Lenting. Hij zegt destijds door Kooistra te zijn gechanteerd bij de verkoop van zijn café aan de horecamagnaat.

Kooistra was eigenaar van tientallen horecazaken. Bierbrouwer Heinieken ontruimde op 19 mei twee panden van Kooistra in Amsterdam. De rechter had de dag daarvoor bepaald dat hij en enkele aan hem gelieerde bedrijven achterstallige huur aan Heineken moesten betalen. Kooistra probeerde ontruiming via een kort geding te voorkomen.

De horecamagnaat had een huurachterstand van 1 miljoen euro bij Heineken. Naast achterstallige huurpenningen claimde de bierbrouwer nog vele miljoenen aan schulden bij Kooistra. Hij lag ook de clinch met brouwerij InBev.

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra overleden

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.