Deze week staat Dominique Strauss-Kahn voor de rechter wegens betrokkenheid bij een prostitutienetwerk. Samen met andere verdachten zou hij tussen 2009 en 2011 regelmatig seksfeesten hebben georganiseerd waaraan hij zelf ook meedeed.

De vrouwen zouden prostituees zijn die uit Frankrijk en België kwamen. Prostitutie is niet illegaal in Frankrijk, maar het organiseren en het er financieel van profiteren wel. De zaak kwam aan het rollen rond hotel Carlton in Lille, waar de voormalig woordvoerder telefoonnummers van prostituees aan klanten gaf. In afgeluisterde gesprekken werd de naam Dominique Strauss-Kahn genoemd.

De grootte van het proces roept echter vragen op. Want volgens de hoofdverdachten komt prostitutie in hotels veel vaker voor. Waarom werd deze zaak zo groot? Volgens betrokkenen komt dat door de naam Strauss-Kahn. En dan blijkt dat mogelijk niet de zaak, maar politieke beweegredenen van de destijds zittende president Sarkozy er een rol in kunnen hebben gespeeld. 

Vanavond in EenVandaag een boeiende analyse van het onderzoek naar de affaire Strauss-Kahn; in hoeverre was de Franse overheid op de hoogte van het politieonderzoek naar Strauss-Kahn en hoe werd deze informatie strategisch gebruikt tijdens de verkiezingscampagne? Werden er voorbereidingen getroffen om de populaire presidentskandidaat Strauss Kahn onderuit te halen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.