Het maken van een propagandafilm: filmmaker Anna Broinowski weet er alles van, want zij ging in Noord-Korea bij experts in de leer. Ze deelt tijdens het International Film Festival Rotterdam haar inzichten tijdens een speciale workshop, waarin je ter plekke je eigen propagandafilm maakt. 

Anna ondernam een reis naar Noord-Korea, omdat ze zelf een ware propagandafilm wilde maken, die geïnspireerd moest zijn door de revolutionaire Noord-Koreaanse cinema. Met deze actiefilm wilde ze voorkomen dat in haar vredig dorpje in Australië gasboringen gaan plaatsvinden met alle gevolgen voor milieu en gezondheid van dien. 

Ze ging in de leer bij een Noord-Koreaanse regisseur, nam acteer- en taekwondolessen en liet zich informeren over filmmuziek. Dit resulteerde in de revolutionaire komedie Aim High in Creation over de filmgenius en Geliefde Leider, wijlen Kim Jong-Il. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.