Volgende week woensdag, op 6 april, mogen we  stemmen over het associatieverdrag  met Oekraïne. Maar  op basis waarvan? Wat weten wij van Oekraïne, en wat betekent dat verdrag voor hen en voor ons?

EenVandaag spreekt met twee Nederlandse ondernemers die wel ervaring hebben met  zakendoen in de Oekraïne. Jean Paul van Munster nam voor Amerikaanse investeerders de leiding over van een chocoladefabriek en Dietrik Huizing zette een stroopwafelfabriek op in Oekraïne. 

De ervaringen van deze twee ondernemers met het land zijn niet louter positief. Wat gaan zij stemmen bij het referendum?

Daarnaast een gesprek met Matthew Rojansky. Hij werkt voor het Kennan Instituut, een denktank in Washington voor buitenlandse betrekkingen. Rojansky adviseert onder meer de Amerikaanse regering in beleidskwesties rond ex-sovjetstaten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.