EenVandaag voert samen met Ria Bremer een groot landelijk onderzoek uit naar zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Hoe kijk jij aan tegen de nieuwste technieken om zwanger te worden, hoe verloopt jouw zwangerschap en hoe kijk je aan tegen pijnbestrijding en vaderschapsverlof?

update

Het grote zwangerschaponderzoek is gesloten. Je kunt je niet meer inschrijven. Wel kun je je aanmelden voor het EenVandaag Opiniepanel om je mening te geven over actuele onderwerpen.

Hoe Bevalt Nederland 

De uitslagen maken we de komende maanden bekend bij  EenVandaag op tv, radio en online. Ria Bremer en Gijs Rademaker presenteren de resultaten in september bij Hoe Bevalt Nederland, een uniek programma over zwanger worden, zwanger zijn en bevallen anno 2018. 

Stuur het onderzoek door

Val je zelf niet in de doelgroep, stuur het onderzoek dan door naar je partner, dochter of vriendin! We willen de mening van zo veel mogelijk vrouwen in Nederland horen. En wil je zelf regelmatig je mening geven over het kabinet, de economie, veiligheid, de donorwet of #MeToo? Word dan lid van het EenVandaag Opiniepanel

Ria Bremer en Gijs Rademaker bundelen hun krachten

Ria Bremer presenteerde in 1983 een speciale aflevering van Vinger aan de Pols over de stand van de geboortezorg in Nederland. Ook toen vond er een groot onderzoek onder (zwangere) vrouwen plaats. Ria Bremer: "Er is in 35 jaar ontzettend veel veranderd. En het gaat maar door. Soms heb ik het gevoel dat onvruchtbaarheid straks niet meer bestaat en dat kinderen in plaats van in de slaapkamer in het laboratorium worden gemaakt." 

Gijs Rademaker is onderzoeker en presentator van het EenVandaag Opiniepanel. Hij ondervraagt wekelijks tienduizenden mensen over actuele onderwerpen. De resultaten presenteert hij in de uitzendingen van EenVandaag.  "Er is veel in het nieuws over zwangerschap in Nederland, dit onderzoek biedt een unieke kans om te horen wat vrouwen zélf te vertellen hebben", aldus Gijs. 

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.