Laatste week voor het begin van het reces. Mijn agenda is overvol en in zo’n week loop je van de ene vergadering naar de andere. Opmerkelijk in die week, voor mij, was het bericht van de jacht op Nederlanders in Curacao, door een groep “oververhitte” Antilianen.

De eilandsraad had beslist akkoord te gaan met het financiële toezicht van Nederland op hun financiën, in ruil voor de saneringsbetalingen van 2,2 miljard euro. Tja, voor wat hoort wat, maar daar denken de Antilianen vaak anders over. Ze zijn door en door verwend en sinds tientallen jaren gewend hun hand op te houden, die vervolgens met een glimlach door Nederland wordt gevuld. Helaas, die tijd is voorbij. In ruil voor deze gelden moeten zij een stukje autonomie afstaan. Na deze beslissing ontstond er een betoging, waarbij een groep van 50 a 60 man richting horecagelegenheden trok, teneinde daar Nederlanders af te ranselen. Verschrikkelijk en er vielen enkele gewonden.

Ik heb op allerlei manieren geprobeerd in de Kamer hier aandacht voor te krijgen. Ik heb een spoeddebat aangevraagd en zelfs een extra procedurevergadering uitgeschreven, teneinde een extra overleg met de minister te kunnen voeren. Ik kreeg echter geen ENKELE steun van andere partijen in de Kamer! Moet je eens het omgekeerde voorstellen. Stel, een paar Nederlandse racisten zou een aantal Marokkaanse koffiehuizen bezoeken en de klanten in elkaar slaan. Geloof me, de Kamer staat op zijn kop. Er zal meteen een spoeddebat komen en de minister zal meteen aan het werk gezet worden. Dit scenario is reëel en ook zeer terecht, echter waarom dan niet een spoeddebat op het moment dat hetzelfde gebeurt met onze Nederlandse landgenoten in Curacao? Ik kreeg van collega’s te horen dat men het niet teveel op de spits wilde drijven. (lees men wil het onder het tapijt schuiven) Van sommigen kreeg ik zelfs te horen dat de agenda voor het reces reeds zo vol was. Ongelooflijk, we hebben acht weken reces en dus tijd zat om “uit te rusten”.

De opmerkelijk lezer heeft ongetwijfeld opgemerkt dat ik “oververhitte” Antilianen tussen aanhalingstekens heb gezet. Na deze jacht en rellen heb ik vele tientallen mails uit de Antillen ontvangen. Uit deze mails blijkt duidelijk het vermoeden dat deze jacht op blanken is geïnitieerd door de partij van Helmin Wiels , de Pueblo Soberano. Een partij die onafhankelijkheid van Nederland voor staat, waar de PVV zich natuurlijk helemaal in kan vinden, en derhalve ook tegen het financiële toezicht is. Als deze blankenjacht is georganiseerd door de politiek is dit regelrechte staatsterreur en zou meteen de slappe houding van die zelfde politiek verklaren. Ook de politie op Curacao speelde hierbij een zeer dubieuze rol. Volgens getuigen stonden ze erbij en keken ernaar. Ach, mij verbaast niets meer in die bananenrepubliek. De burgers die mij mailen spreken hun bezorgdheid uit over de komende periode. Ze spreken van “uit de hand lopen”en van een “kruitvat”. Ik deel deze bezorgdheid en hou mijn hart vast.

Mijn taak is en blijft om, namens de PVV, de luis in de pels te blijven, wat betreft de corruptie op de Antillen. Mijn initiatiefnota is in de Kamer zeer lauw ontvangen. De grote partijen willen er liever niet over praten. Er over praten betekent verstoring van het proces van staatkundige vernieuwing. Ik heb de partijen de kans gegeven tot het reces een aantal punten uit mijn nota eruit te pikken en er iets mee te doen. Tot het reces heeft niemand dit gedaan. Dus ben ik zelf begonnen. Het eerste onderwerp waar ik kamervragen over heb gesteld vorige week was de pensioenregeling van de Antilliaanse politici. Een prachtig voorbeeld van ongegeneerde zelfverrijking. De Antilliaanse politici betalen natuurlijk premie in een fonds (het APNA) voor hun pensioen. Deze regeling is echter zo lucratief dat zij niet te bekostigen valt. Een minister heeft bijvoorbeeld na 4 jaar reeds zijn pensioen volgestort en kan na zijn 45e reeds van dat pensioen genieten. Daarnaast kent men niet het zogenaamde “anti-cumulatie beding”. Dat is een beding waardoor men niet allerlei politieke pensioenen (bijv. als minister en als statenlid en als eilandsraadslid) bij elkaar kan optellen. In de Antillen bestaat deze regeling niet, dus indien men meerdere functies heeft uitgeoefend kan men na de pensioengerechtigde leeftijd van al deze functies een pensioen ontvangen. Dat betekent dat een gepensioneerde vele malen meer kan krijgen met zijn pensioen, dan hij als minister ooit heeft verdiend.

Kortom, een dergelijke regeling is voor geen enkel integer land te bekostigen, zelfs niet voor de Antillen. Het pensioenfonds is dus leeg en de schulden zijn hoog. Nu betaalt straks Nederland 2,2 miljard euro, echter de Antilianen hebben een zeer belangrijke eis af gedwongen. Zij mogen namelijk zelf de volgorde bepalen van de schulden die het eerste worden afgelost. En inderdaad u raad al welke schulden boven aan staan om afgelost te worden …. juist, hun eigen pensioenfonds het APNA . Dat geld verdwijnt dus letterlijk in de bekende bodemloze put. Als je de pensioenregeling niet wijzigt zal over 10 jaar opnieuw het fonds opgevreten zijn door die corrupte uitvreters en heeft Nederland opnieuw een probleem. Een teken dus dat ook ons financiële toezicht niet gaat werken. Feitelijk moeten al die politieke regelingen op de schop en daar heb je de Antilianen bij nodig. Oplossing is simpel, praten mag, maar onafhankelijkheid moet het enige doel zijn.

Vorige week werd mijn oude werkgever, de regiopolitie Amsterdam-Amstelland waar ik 23 jaar als politieman heb gewerkt, opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws over de laffe moord op de 28-jarige hoofdagente, Gabrielle Cevat . Zij sprak, onderweg naar haar werk, een kennelijk dronken bestuurder aan op zijn rijgedrag. Pardoes werd ze in de borst neergeknald. Buiten het feit dat ik hoop dat de dader de zwaarst mogelijke straf krijgt en wat mij betreft nooit meer in vrijheid in een auto mag rijden (sorry liet me even gaan) blijkt uit dit tragische voorbeeld hoe plichtsbewust de diender is en hoe gevaarlijk dit werk kan zijn. We kunnen als politicus en ook als burger klagen over de politie tot we een ons wegen. Ik ben zelf ook zeer kritisch over het functioneren van de politie. We moeten ons echter altijd beseffen dat politiemensen soms gevaarlijk werk doen voor onze veiligheid, voor weinig geld en hiervoor een behoorlijke intensieve en langdurige opleiding moeten volgen. Ons Nederlandse politiekorps is, ondanks onze vele, vaak terechte, kritieken echt één van de betere korpsen in Europa. Derhalve respect voor de politieman en diep respect voor de overleden Gabrielle. Mijn gedachten gaan donderdag, tijdens haar uitvaart, uit naar haar familie, vrienden en collega’s.

Hero Brinkman

Hero Brinkman is Tweede Kamerlid namens de Partij van de Vrijheid (PVV). Op 5 december 2007 diende hij een motie in om alle staatsrechtelijke banden van Nederland met de Antillen en Aruba te verbreken. De motie omschreef de eilanden als "een grotendeels corrupt boevennest".

http://zomerlog.blogvandaag.nl/page/home

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.