Het politieonderzoek naar de verdwijning in Portugal van de Britse peuter Madeleine McCann heeft een verrassende wending genomen nu de ouders door de Portugese politie als verdachten worden aangemerkt. Als ze iets met de zaak te maken hebben, dragen ze een groot geheim met zich mee. Wat doet dat geestelijk met een mens? Maar ook als ze niet schuldig zijn, wat zijn de consequenties dan?

In EénVandaag een gesprek met psycholoog Andreas Wismeijer van de Universiteit Tilburg.

Ouders Kate en Gerry McCann zijn inmiddels beiden teruggekeerd naar Groot-Brittannië. De moeder las gisteren op het vliegveld een verklaring voor waarin ze stelde dat haar man en zij niets met de verdwijning te maken hebben. In het Engelse blad Sunday Mirror zei ze dat de Portugese politie een zondebok zoekt, omdat ze de zaak na vier maanden nog steeds niet opgelost hebben.

Eerder werd de in Portugal levende Brit Robert Murat aangewezen als verdachte, maar dat werd later wegens gebrek aan bewijs gewijzigd.

De Britse kleuter Madeleine McCann werd op drie mei van dit jaar ontvoerd uit een vakantie-appartement in Praia da Luz aan de Portugese zuidkust, terwijl haar ouders in een restaurant aan het eten waren.

Hebben de ouders van Madeleine toch gelijk?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.