Hosni Mubarak komt mogelijk vrij. Een rechtszaak tegen de ex-president van Egypte wegens verduistering van overheidsgeld is geseponeerd.

Volgens een advocaat van Mubarak betekent dit dat hij deze week vrijkomt. Een andere zaak wegens corruptie lijkt namelijk ook niet tot een veroordeling te leiden. De 85-jarige Mubarak staat nog wel terecht voor zijn aandeel in de moord op meer dan 800 betogers tijdens protesten tegen zijn bewind. Maar de voorlopige hechtenis van die zaak is al verstreken, de uitspraak in dit proces zou hij dus niet in de cel hoeven af te wachten.

Reactie Egyptenaren

Hoe reageren de Egyptenaren op het bericht over de mogelijk vrijlating van de ex-president die na massale betogingen in 2011 afgezet werd? En waarom komt dit bericht op het moment dat het land weer in chaos is? We spraken journaliste Ester Meerman in Egypte. Beluister het fragment rechtboven op deze pagina.

Ester Meerman blogt voor EenVandaag.nl over de situatie in Caïro. Lees haar bijdragen terug:

Dagboek uit Caïro: gevaarlijker voor journalisten

Dagboek uit Egypte: Caïro is een spookstad

Egypte gevangen in geweldsspiraal

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.