In een loods met chemicaliën op industrieterrein Chemelot in Geleen is rond het middaguur een grote brand uitgebroken.

De rookwolk trekt naar een woonwijk in Geleen. De hulpdiensten roepen omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden, en de ventilatie uit te schakelen.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan het dak van de loods en werd opgeschaald naar GRIP 4.

Er zijn volgens een woordvoerder van Chemelot geen gewonden gevallen. De lijst van opgeslagen chemicaliën in de loods is bekend bij de brandweer en die neemt vooralsnog geen extra maatregelen, meldt Chemelot aan de Limburgse zender L1.

De brandweer laat de loods beheerst uitbranden, en er is volgens Chemelot geen gevaar voor omliggende gebouwen, die op dit moment wordt gekoeld. De rook kan de nodige stankoverlast veroorzaken.

update
clock 09-11-2015 14:36

Geen chemische stoffen in loods Chemelot

De brand op industrieterrein Chemelot is uitgebroken in het hoofdgebouw van een grote opslagloods. Daar liggen kunststofkorrels opgeslagen en er zijn geen chemische stoffen aanwezig. Bij de brand zijn, voor zover bekend, geen slachtoffers gevallen. Dat meldt de veiligheidsregio in Limburg

 

update
clock 09-11-2015 15:52

Treinstations afgesloten door rookontwikkeling

De treinstations Sittard, Geleen-Oost en Geleen-Lutterade zijn afgesloten in verband met de rook. 

update
clock 09-11-2015 16:34

Brand onder controle

De brand op Chemelot in Geleen is onder controle. Alle waarschuwingen zijn ingetrokken, behalve voor de wijk Lindenheuvel in Geleen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.