Aan het eind van elk jaar is het tijd voor reflectie. Heeft 2008 ons gebracht waar we op hoopten? Wat verwachten we van 2009? EénVandaag kijkt terug op het roerige jaar 2008. Niet in de studio in Hilversum, maar bij een sfeervolle open haard op Texel. In het pittoreske dorpje Oosterend, weg van alle hectiek, kijken onze gasten terug op het afgelopen jaar. Vandaag ziet u de tweede aflevering met Marco Borsato en Jan Terlouw

Voor Marco Borsato was 2008 het jaar waarin hij debuteerde als acteur in Wit Licht. Met deze film vraagt hij aandacht voor het lot van kindsoldaten, nu weer uiterst actueel door de burgeroorlog in Congo. Jan Terlouw pleitte als voorzitter van de coördinatiegroep Orgaandonatie vergeefs voor een nieuw registratiesysteem, maar zag ook de succesvolle verfilming van zijn boek Oorlogswinter in première gaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.