Er is weer een blog van Gerard Joling verschenen en dat betekent steevast ophef op twitter. Want de zanger/presentator neemt geen blad voor zijn mond. Zijn voorlaatste blog over vluchtelingen bracht veel teweeg en eigenlijk had hij zich daarom voorgenomen het er niet meer over te hebben. 'Was niet van plan het er nog eens over te hebben maar deze keer toch nog even. Er is toch verdomme niemand die eerlijk zijn mening durft te geven', schijft Joling in zijn nieuwste blog. Waarna hij vervolgens van leer trekt tegen vluchtelingen.

'Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee', aldus Joling. Hij reageert ook nog even op columnist Bas Heijne, die zich na de voorlaatste blog van Joling in de NRC had afgevraagd: ‘zijn dat de enige smaken nog, paranoia en naïviteit?’

Joling antwoordt dat hij zich gewoon heel erg zorgen maakt over welke mensen er binnenkomen en dat dit Nederland volgend jaar 1 miljard euro extra kost. ‘In bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen moet je je reet afvegen met een krant en wachten tot iemand je komt verschonen.'

Zijn blog wordt veelvuldig getwitterd, zowel door mensen die er hard om moeten lachen als dor mensen die het boedserieus heel erg met hem eens zijn.

Foto MH17 Rutte valt verkeerd

Gisteren hadden we een vlog van de Minister-President die voor enige beroering zorgde, vandaag gaat het over een foto die Rutte gisteravond laat op Twitter en Facebook heeft gezet. Het is een foto waarop Rutte met andere regeringsleiders staat na afloop van een overleg over de berechting van degenen die het toestel MH17 neerhaalden.

Rutte staat samen met Koenders tussen politieke leiders uit Maleisië, Australië, Oekraïne en België. Maar de pose op de foto is enigszins gek doordat ze allemaal een hand op elkaars hand leggen.

'De MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos', wordt er getwitterd. 'Leuk dat jullie het zo grappig vinden Rutte', reageert iemand sarcastisch. 'Ik ben benieuwd of de nabestaanden dat ook vinden.' 

Anderen vragen zich af wat het nut is van de foto. 'Als je zoiets doet nadat je bijvoorbeeld naar een WK-voetbal bent geweest, dan kan ik dat begrijpen. Maar de MH17-ramp op zo'n jolige manier uitbuiten is respectloos.'

Rutte heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie.

Twitter wil tweets met meer dan 140 tekens mogelijk maken

Twitter denkt na over het uitbreiden van het aantal tekens voor berichten. Nu kun je nog maximaal 140 tekens gebruiken in je Tweet maar twitter wil dat dus uitbreiden naar meer. Onlangs werd het al mogelijk gemakt om in persoonlijke twitterberichten (Direct Messages/DM’s) langere berichten te verzenden.

Of hetzelfde nu gaat gebeuren bij gewone Tweets of dat er andere aanpassingen komen is nog onduidelijk, Twitter zelf wil er nog niks over kwijt.

De website zou onder druk van kritische aandeelhouders naar nieuwe manieren zoeken om zijn gebruikersaantal verder te laten groeien. De beperking van 140 tekens zou een verdere groei tegenhouden, zeggen critici. De limiet is momenteel nog kleiner als gebruikers links en foto’s aan een Tweet toevoegen.

Twitter werd onlangs al ingehaald door Instagram, dat nu 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft. Bij Twitter is dat aantal nu ongeveer 316 miljoen gebruikers.

Twix wordt weer Raider

Veel mensen waanden zich vanochtend even terug in de jaren 80 toen het nieuws bekend werd gemaakt dat de Twix chocoladerepen weer Raider gaan heten. De naamsverandering blijkt van tijdelijke aard te zijn maar het enthousiasme is er niet minder om. Veel mensen blijken nog steeds met de naamsverandering van het snoepgoed in 1991 te worstelen. Toen veranderde Raider in Twix.

De Raider verschijnt nu als limited edition en blijkt vooral een slimme marketingsstunt te zijn. 'Er zijn nog steeds consumenten die ons benaderen met de vraag wanneer Raider terugkomt', zegt Emily Bom van Mars Netherlands tegen de Vlaamse krant De Morgen. 'Daarom hebben we besloten om eenmalig Raider weer op de Nederlandse markt te brengen.'

Goede actie, maar zoiets moet je niet te vaak doen, waarschuwt een docent marketingscommunicatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. 'Nostalgie verkoopt, maar je moet er spaarzaam mee omspringen. Een product drie jaar lang in een retroverpakking steken, werkt niet. Maar wanneer het gelimiteerd en schaars is, zet het aan tot aankoop.'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.