Het promoteam van Geenpeil, 1 van de initiatiefnemers van het referendum over Oekraïne, heeft de politie op bezoek gekregen. Al wekenlang trekken ze door Nederland met een bus en stroopwafels om mensen over te halen te gaan stemmen, en dan het liefst tegen.

Vandaag stond Jan Roos met z’n collega’s en de bus op het Binnenhof toen de politie langskwam. Een medewerker van GeenStijl filmde dit: 

De agenten namen Roos apart en slingreden hem op de bon. Waarvoor en waarom precies, bleef een tijdje onduidelijk. Website GeenStijl spreekt over een zwarte dag voor de democratie. Maar navraag leert dat Jan Roos gewoon geverbaliseerd is vanwege de bus, waar vergunningen voor nodig waren die er niet waren en waar Roos persoonlijk verantwoordelijk voor werd gehouden. De bus diende te vertrekken en reed daarom eerder dan gepland door naar Delft.

Roos twittert even later:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.