De klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt al bijna vijf jaar zonder uitpubliek gespeeld. Maar bij de komende bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op 22 januari, gespeeld in de Amsterdam Arena, zijn de Rotterdamse supporters misschien weer welkom. Vandaag wordt daar over gesproken tussen de beide clubs, de gemeente Amsterdam en Rotterdam en de KNVB.

Op 15 februari 2009 loopt de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord uit de hand: Rotterdamse fans worden bekogeld met stenen en flessen en de Feyenoord-fans zelf schreeuwen kwetsende spreekkoren. De burgemeester van Amsterdam Job Cohen en van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zijn het zat en  maakten ruim een week later bekend dat uitsupporters vijf jaar lang niet meer welkom zijn. Die periode is bijna voorbij. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam zei in maart vorig jaar al dat het wat hem betreft tijd was om Feyenoordsupporters weer toe te laten. Zijn Rotterdamse collega Aboutaleb was het daar nog niet helemaal mee eens. 

In EenVandaag aandacht voor de eventuele opheffing van deze maatregel. We spreken hierover met een Feyenoord-supporter, Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam en Bram Bakker; Ajaxfan en psycholoog.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.