Explosieven zijn via de pakketpost verzonden aan de Amerikaanse oud-president Barack Obama en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Deze pakketten werden niet bezorgd, omdat ze in het postsorteercentrum zijn onderschept. Een ander verdacht pakket, geadresseerd aan nieuwszender CNN in New York, werd wél bezorgd.

De uitzending van CNN is voortgezet vanuit de studio in Washington D.C., terwijl presentatoren en verslaggevers vanaf de straat verslag doen vanaf de straat. Te zien is dat hulpdiensten massaal aanwezig zijn. Ook is er een speciale wagen van de explosievenopruimingsdienst, waarin het mogelijke explosief vervoerd is naar de basis van de dienst.

‘Dit zet de boel op scherp’

“Het vinden van de explosieven en verdachte pakketjes geeft veel paniek. En dat allemaal in aanloop naar de verkiezingen in het congres, op 6 november.” Dat zegt Amerika-correspondent Michiel Vos. “Die verkiezingen worden gekenschetst door een harde toon vanuit het Witte Huis, maar ook vanuit de Democraten. Over en weer beschuldigingen van complottheorieën, aantijgingen en ruzie maken. Dit zet de boel op scherp.”

Het is niet het eerste bompakket dat deze week werd verstuurd. Twee dagen geleden ontving miljardair en filantroop George Soros al een zelfde soort pakket in zijn brievenbus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.