Groot-Brittannië is in de ban van de royal baby: het koninklijke kind van Kate & William dat elk moment zijn of haar opwachting kan maken. 

De winkels liggen vol met royal-baby-rompers, er is een Royal Baby Song en de eerste geboortecadeau's zijn al verstuurd. Zo koos Finland als kraamcadeau voor een skioutfit en een pak condooms en heeft de Australische premier Julie Gillard een kangaroo voor de baby gebreid.

De opmerkelijke cadeaus houden de tientallen journalisten en fotografen  die al dagen voor het St Mary's Hospital in London hangen, aan het werk. In de Lindo Wing van dat ziekenhuis heeft  Kate een eigen bevallingssuite, maar vooralsnog zit  de hertogin van Cambridgde nog in de tuin bij haar ouders in Bucklebury, met de rest van de wereld te wachten op haar eerste wee. Opmerkelijk fenomeen is het massale wedden op het geslacht en de naam van het koninklijke kind. 

EenVandaag spreekt met Jessica Bridges van Ladbrokes, een van de grootste wedkantoren op het eiland en met Ingrid Seward, al decennia hoofdredacteur van Majesty en o.a. schrijfster van de boeken William & Harry en The Queen & Di over het mediacircus op het eiland. Daarnaast is EenVandaag te gast op het straatfeestje van Kayte Cable in Londen, waar al geproost wordt op de komst van Diana's eerste kleinkind. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.