Iedereen die in een Whatsapp groepsapp zit of heeft gezeten kent het wel: de terreur die met zo’n groepsapp gepaard kan gaan. 250 berichten als je even een half uurtje je telefoon niet hebt bekeken, honderden foto’s van het gezellig weekendje weg, 50 antwoorden dat mensen de verloren lippenstift níet per ongeluk in hun tas hebben gestopt, als antwoord op de vraag of iemand dat misschien wél heeft gedaan.

Whatsapp geeft nu eindelijk de mogelijkheid om zulke ontspoorde groepsapps weer in toom te houden. Beheerders van groepschats krijgen voortaan de mogelijkheid om als enige nog berichten naar de groep te kunnen sturen - reageren naar de groep kan dan niet. De functie werd afgelopen weekeinde bekend gemaakt, schrijft Bright.

Als een beheerder van een groepschat de functie inschakelt, kan hij als enige berichten naar de groep versturen. De leden kunnen de berichten dan alleen lezen, en desgewenst een privé-bericht naar alleen de beheerder sturen. De groep blijft zo een overzichtelijk kanaal met updates. De nieuwe optie is te vinden bij de Groepsinstellingen onder Groepsinformatie. Zie je de optie nog niet? Even geduld nog, de instelling wordt momenteel uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd.

Op Twitter zien mensen al leuke toepassingen van de nieuwe mogelijkheid in de groepschats.